Om webbplatsen Ogräsrådgivaren.

Välkommen till Ogräsrådgivarens webbplats!

Initiativtagare och huvudansvarig för Ogräsrådgivaren är statsagronom  Håkan Fogelfors, under åren 1987–2010 ansvarig för ämnesområdet  ogräsbiologi, vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Vill du skicka frågor eller synpunkter till oss så använd formuläret på sidan "Kontakta oss". Länken dit finns i sidfoten längst ned på sidan.

Webbläsare och operativsystem.

Vi har försökt att göra hemsidorna så att de skall kunna bli tillgängliga på olika operativsystem och webläsare, inklusive moderna telefoner med webläsare. Det är vår avsikt att Ogräsrådgivarens information på så sätt också skall kunna vara tillgänglig i fält.

Om bildvisningen av arter inte fungerar som väntat i Firefox: ändra en JavaScript-inställning

Hemsidorna använder sig av javascript för att fungera smidigt. I Firefox (både Windows och Mac) behöver man ändra en inställning för att bildvisningen under menyn "Arter" skall fungera som tänkt. Öppna Firefox inställningar, klicka på ikonen "Innehåll". Alternativet "Aktivera JavaScript" är förbockat. Klicka på knappen "Avancerat" på samma rad. En ny dialog öppnas. Klicka för det översta alternativet "Flytta eller ändra storlek på fönster". Klicka på "OK" för att bekräfta den nya inställningen. Klicka på "OK" igen för att spara och stänga Inställningarna.

 


Så här ser dialogen för inställningen ut för Firefox 3.5, Windows XP, men
den ser i princip likadan ut för Firefox på andra operativsystem.

I webbläsarna Explorer och Safari fungerar det med grundinställningarna.

Vi rekomenderar alltid de senaste versionerna av webbläsarna.

Cookies

Hemsidan använder sig inte av cookies.» SLU